Les biblioteques són actualitat!

De tant en tant les biblioteques són notícia. Està bé.

Si apareix un llibre que parla del tema, un article o una revista , o perquè s'entrevista algú que hi diu la seua, també quan alguna escriptora o escriptor s'hi refereix: normalment cap a l'abril, al voltant de sant Jordi o a l'inici del  curs escolar o perquè per algun motiu se'n qüestiona la utilitat, se'n parla.  Tot i que potser se n'hauriua de parlar més des del punt de vista pressupostari ja  la cultura associada al plaer, llegiu biblioteques,  rep pocs diners.

Entre molts altres Umberto Eco (Apocalíptics i integrats, 1965) i Daniel Pennac (Com una novel.la, 1993) són autors interessants que han reflexionat sobre el llibre, la indústria que l’envolta, el procés cultural que acompanya aquest fenomen des de l’aparició de la impremta (i fins i tot abans),el plaer que comporta llegir, els drets que tenen els lectors i les lectores...

Des del meu punt de vista,  la funció de les biblioteques en l'àmbit de desenvolupament cultural personal és inqüestionable i si es parla de llibres i biblioteques, cal  pensar que és perquè considerem majoritàriament  i social que són espais de formació , informació i plaer al llarg de tota la vida.

Les biblioteques són cases de cultura i tenim biblioteques públiques, biblioteques escolars, biblioteques de centres cívics i de casals de barri. Hi ha bibliobusos itinerants i hi ha biblioteques universitàries, comarcals, nacionals i biblioteques a internet. 

El cas és que és necessari que les persones esdevinguin lectores i que mentre n'esdevenen també aprenguin a gaudir  de la lectura, a saber seleccionar les lectures que són del seu interès tant per plaer com per l'obtenció d'informació i és per això que són tant importants les biblioteques dels centres educatius ja siguin escoles o instituts.
  i m’ha agradat que una qüestió com aquesta sigui motiu d’atenció d’un diari com l'ARA que s’ocupa de l’actualitat quotidiana i d'això n'ha fet un negoci. 

Les biblioteques escolars  a més d'estar d'actualitat són importants i una oportunitat estratègica d'ensenyament-aprenentatge per a l'assoliment de competències 



Entrades populars