LA DIADA DE SANT JORDI

23 -04
Sant Jordi
Una diada esplèndida, des de tots els vessants que ens la vulguem mirar, perquè coincideix amb el dia de l'amor, dels enamorats i de les enamorades a Catalunya. I l'associem amb la lectura, la literatura, la poesia, els llibres... I que el temps ens hi acompanyi

Llibres i roses, roses i llibres....

A més, ho fem comercialment i no passa res! Al contrari! Els comercos de flors i les llibrerires d'aques país esperen els 23 d'abril amb ànsia:

roses i llibres, llibres i roses
per regalar-les indistintament a nois i noies, homes i dones, la iaia, la tieta o el veí de l'escala del costat, l'equip de la feina o la colla. Fem cultura!
És clar que les dones llegeixen més i, vès per on, el regal del Dia de Sant Jordi era una trista rosa. Preciosa però que es pansia al cap de poc... Sort que ja no és així necessàriament! Ara, totes dues coses. Qui no prefereix rebre un llibre i una rosa, enlloc d'un sol obsequi que el gènere ha associat al sexe de cadascu/na? O regalar-ho tot. Doble goig (bé en temps de crisi.., és dubtós) Regalar llibres amb la idea que els companys, amics, amants o el que siguin, llegeixin una mica més i s'hi pugui parlar de temes diversos així que el Barça hagi guanyat la Copa del rei, la Lliga i la Champions i abans que comenci el Gamper, és una motivació. I que consti que m'he acostumat al futbol d'un Barça guanyador...
Regalem literatura perquè proporciona plaer a qui sap dedicar-li temps i interès. La relacionem amb les roses precioses, regal per a la vista i,  si pot ser, les busquem oloroses per tal que tots els sentits participin del goig d'estimar, de donar i rebre.
Sempre hem estat hedonistes i els plaers, literaris , musicals, visuals, econòmics, tàctils, sensuals o amorosos són l'objectiu per unes hores, diria.
...mentre Sant jordi  arriba, mireu, escolteu,  fruiu  amb tots els sentits que pugueu...

Poemes de Joan Margarit (Sant Jordi, 2011)

Entrades populars